Over mij

Hanneke Vermoolen

In december 2019 werd ik voor het eerst moeder ...

... Van mijn zoontje Lasse

Wat een nieuwe wereld ging er voor me open, wat genoot ik ervan. Natuurlijk was het zoeken in het begin: alles was nieuw, en soms had ik geen idee wat ik aan het doen was. 

En de slapeloze nachten, ja die hoorden er gewoon bij.

De maanden gingen voorbij, en de slapeloze nachten bleven. Vriendinnen konden hierover meepraten, dus ik heb geen moment gedacht dat het ook anders kon. Goh, wat kon mijn lichaam veel aan. Ik heb altijd gedacht dat ik echt niet kon leven met slaaptekort, maar eigenlijk ging het prima. Natuurlijk was het wel eens zwaar en zag ik op tegen de avonden waarop het me anderhalf uur kostte om Lasse eindelijk in slaap te krijgen, om er vervolgens nog zo’n tien tot vijftien keer per nacht uit te moeten omdat hij weer huilend wakker werd. Maar het ging.

Tot het moment kwam dat ik brak

Dat moment kwam toen Lasse zo'n 11 maanden oud was

Ik weet het nog precies. Het was een woensdagavond en mijn man was de deur uit. Ik was net volledig uitgeblust op de bank geploft na weer een strijd van 1,5 uur om Lasse in slaap te krijgen, toen het scherm van de babyfoon aansprong en het gekrijs er weer doorheen schalde. Op dat moment brak ik. Ik kón niet meer. Ik heb keihard jankend mijn man opgebeld en wanhopig gehuild:

‘Ik stop ermee. Ik doe het niet meer, dit gaat echt niet meer, ik laat hem lekker boven krijsen, hij zoekt het maar uit.’

Dat is echt wat ik op dat moment voelde.

Natuurlijk ben ik weer naar boven gegaan, maar dit is wel het moment geweest dat het voor mij klaar was. Hier moest iets aan gedaan worden, want dit hield ik niet langer vol. En zo zijn we in de wereld van kinderslaapcoaching gerold, iets waar ik tot dan toe nog nooit van had gehoord. Maar mijn leven is er door veranderd, en dat van Lasse ook. Want al na 4 nachten trainen viel hij heerlijk rustig in slaap, zonder strijd, en sliep vervolgens de hele nacht door.

"Ik was opgebrand, uitgeblust en compleet radeloos."

Ik was werkelijk flabbergasted

Dat we dit in zo’n korte tijd voor elkaar konden krijgen had ik nooit verwacht. Het heeft ook nog lange tijd geduurd voordat ik écht durfde te geloven dat zijn slaapproblemen verleden tijd waren. Elke avond en nacht was ik bang dat het toch weer mis zou gaan.

Maar niets was minder waar. Sterker nog, als Lasse klaar is om te gaan slapen dan komt hij ons zelf vertellen (“mama, ik wil naar bed”) wanneer hij er klaar voor is om naar bed te gaan. Zelfs nu, zo’n 2 jaar later, geniet ik er nog elke avond van om hem naar bed te brengen en zo de deur achter me dicht te kunnen trekken, in de wetenschap dat hij gewoon lekker rustig zelf in slaap gaat vallen.

Ik dacht: hier moet ik iets mee doen.

Ik móet andere ouders vertellen dat slapeloze nachten er helemaal niet bij hoeven te horen. Hoe kan het dat het slapen van kinderen zo onderbelicht is, en dat zo weinig ouders weten van het bestaan van slaapcoaching? Mijn missie was geboren: zoveel mogelijk ouders helpen met de slaapproblemen van hun kinderen en ervoor zorgen dat de (nacht)rust weer terugkeert.

In maart 2021 heb ik mijn opleiding afgerond. Ik ben nu klaar om mijn missie te gaan volbrengen als gecertificeerd kinderslaapcoach.

In augustus 2021 ben ik opnieuw moeder geworden van mijn dochter Sarah. Bij haar ben ik direct gestart met het aanleren van gezonde slaapgewoonten, zodat we niet weer tegen dezelfde problemen aan zullen lopen, maar gewoon kunnen genieten van onze twee geweldige slapers.

Ben jij er ook klaar voor om weer uitgerust aan de dag te beginnen? Neem dan nu contact met me op.

Wist je dat ...

Ik alle Friends-afleveringen tenminste 20 keer heb gezien en ik het nog steeds geweldig vind?
Ik geen vaste woon- of verblijfplaats heb? Samen met mijn man en 2 kinderen toer ik met onze camper door Europa
Ik geen enkele plant in leven kan houden? Zelfs vetplantjes en cactussen redden het bij mij niet.
Ik van elke groente- en fruitsoort weleens een pit in de grond heb gestopt om te kijken of er wat zou gaan groeien? (Het zal je verbazen hoeveel er groeit!)
Tot het moment dat ik mijn man leerde kennen (op mijn 30e) ik niet eens zeker wist of ik kinderen wilde? (en ik me dat nu écht niet meer voor kan stellen)
Ik gek ben op legpuzzels? Samen met mijn broer heb ik eens een puzzel van 9000 stukjes gemaakt.

Waarom ik?

De meeste slaapcoaches werken met een vaste trajectduur. Ze duren 1, 2 of 3 weken. Ik geloof er in dat elk kind anders is en elk kind op zijn eigen tempo leert slapen. En elk kind heeft een andere uitdaging. Want waar de ene moeder graag wil dat haar kind gaat doorslapen, is de diepste wens van de andere moeder dat haar kind ’s avonds zonder huilen in slaap leert vallen. Iedereen heeft zijn eigen persoonlijke doelen en uitdagingen.

 

En dat is precies waar het bij mij om draait: samen bepalen we aan het begin van het traject wat jouw einddoelen zijn. En we stoppen pas wanneer alle einddoelen zijn behaald.


Dat betekent dat het ene traject 2 weken duurt en het andere traject wel 6 weken. Ik wil dat jij je rust weer terug hebt en écht weer kan genieten van het ouderschap. Dat is het allerbelangrijkste.

Ik wil nu mijn nachtrust terug!