referenties

Zij gingen je voor

"Ik gun echt iedereen een slaapcoach"

“Als ik van tevoren wist hoeveel Hanneke voor ons zou betekenen zou ik het eerder hebben gedaan. Met het uitgebreide slaapplan die Hanneke speciaal voor onze zoon Nils van 8 maanden heeft gemaakt zijn wij aan de slag gegaan. 
Fijn om allereerst ook te weten te komen waar de slaapproblemen vandaan komen, zodat je het ook beter kan begrijpen en je daardoor ook weet waarom je iets doet. Dat bracht ons veel rust. Er waren zeker moeilijke momenten, maar met alle tips die Hanneke ook geeft komt dat uiteindelijk helemaal goed.

Nils slaapt de nachten nu heerlijk door en dan besef je weer hoe belangrijk slaap is! Onze zoon Lars van 3 jaar was een hele vroege vogel en daar ook tips voor gekregen die goed hielpen. Dus een goede nachtrust en de ochtend er ook nog bij 🙂

Ik raad Hanneke echt aan iedereen aan.
Hanneke bedankt voor alles!”

- Sofie, Bernd, Lars & Nils

"Na 2 weken sliep onze dochter door!"

“April 2021. Onze dochter (14 maanden) sliep ’s nachts niet door. Ze wilde 3-16x per nacht (borst)voeding. In eerste instantie heeft Hanneke ons geadviseerd, gezien de medische conditie van onze dochter om het plan dat ze had gemaakt te bespreken met een arts. Die gaf aan dat we haar de voeding moesten blijven geven waar ze om vroeg. Ondanks dat hebben we veel gehad aan de tips in Hanneke’s plan.

Inmiddels is de conditie van onze dochter zo verbeterd dat we half oktober 2021 eindelijk echt met het plan van Hanneke aan de slag konden gaan. En zowaar na 2 weken sliep onze dochter door!

Ik ben super dankbaar dat Hanneke ons zo goed heeft geholpen en al die tijd is blijven meedenken.”

- Tedje

"Niet twijfelen, gewoon doen"

“Nadat ons zoontje 11 maanden was en bijna geen enkele nacht had doorgeslapen wisten wij niet meer wat wij fout deden. Alles geprobeerd, maar niets hielp. Wij waren op, voelden ons moe, wanhopig en besloten om op zoek te gaan naar een slaapcoach. Hadden we dat maar eerder gedaan!

Na een uitgebreide intake kwam Hanneke niet alleen met een goed plan van aanpak, maar legde ook heel goed uit waarom ons zoontje niet reageerde op wat wij probeerden te doen. Wij voelden ons erg gesteund en konden vrij snel en met goede begeleiding starten met de slaaptraining. 

Resultaat…? Binnen 4 nachten hadden wij, na 11 maanden, een baby die doorsliep! Wij konden voor het eerst na een lange tijd doorslapen en genoten weer van elkaar! Zoontje uitgerust en papa en mama ook.

Kan het echt iedereen aanraden die hulp nodig heeft, niet twijfelen gewoon doen!”

- Afroditi

"Hanneke gaf ons zo veel vertrouwen"

“Wij hebben Hanneke leren kennen toen ons dochtertje 1,5 was. Wij waren moe, uitgeput van 1,5 jaar gebroken nachten en dus 1,5 jaar slecht slapen.

Het grootste probleem was dat ze heel veel wakker werd en niet in slaap kon vallen zonder te sabbelen op onze pink. Een speen heeft ze nooit gewild, dus dit was er langzaam ingeslopen. We brachten haar om 19.00 naar bed, dan sliep ze een uurtje om vervolgens wakker te worden en niet zonder onze hulp (pink!) weer in slaap te kunnen vallen. Dit herhaalde zich op goede nachten elke drie uur, op slechte nachten elk uur. Haar weer in slaap krijgen duurde gemiddeld 15 minuten, maar soms had ze er geen zin in en waren we gerust twee uur bezig midden in de nacht. Langzaam werden wij radeloos.

Maar daar was Hanneke!

Hanneke heeft ons fantastisch geholpen, want eigenlijk al vanaf de eerste nacht sliep ons meisje door! Wat ik heel prettig vind aan de manier van werken van Hanneke is dat ze de tijd neemt om goed naar je te luisteren zonder te oordelen over de keuzes die je als ouder hebt gemaakt rondom het slapen van je kind. Dit gaf mij veel vertrouwen. Hanneke geeft je veel uitleg over het hoe en waarom van bepaalde processen rondom het slapen van je kind en welke dingen helpen of juist belemmerend werken. Hierdoor begrijp je als ouder beter waar bepaald gedrag van je kindje vandaan komt. Alleen dit al helpt enorm om niet te gaan denken dat het allemaal aan jou ligt! Het is eigenlijk allemaal heel logisch. Stap voor stap nam Hanneke ons mee in de belemmerende slaapassociaties die wij ons dochtertje onbedoeld hadden aangeleerd. Ze gaf ons een heel duidelijk stappenplan waarmee wij deze slaapassociaties konden ombuigen naar een positief en prettig bedritueel. En wat een wonder: vanaf de eerste nacht was het al een succes.

Ons dochtertje slaapt sindsdien perfect door van 19.00 tot  7.00. Ze heeft een (nóg) beter humeur en ze heeft duidelijk meer energie voor alle ontwikkelingen die ze als kind allemaal doormaakt. En ook wij merken inmiddels dat we weer uitgeruster wakker worden. Wij zouden Hanneke iedereen van harte aanbevelen!”

- Cees, Eleana en natuurlijk onze uitgeruste slaapgrage Loïs 🙂

"'s Ochtends of 's avonds: zij staat paraat"

“Wanneer je voor de zoveelste keer denkt ‘vannacht zal het beter moeten gaan’ en je wederom je bed uitstapt met het gevoel alsof je onder je matras hebt gelegen, is het tijd voor verandering.

Toen we hoorden dat dit binnen vier nachten het geval kon zijn dachten we dat het een grap was. We pasten de door Hanneke voorgeschreven technieken uit het slaapplan de eerste nachten toe en… stil. Stomverbaasd lagen wij wakker – wat gelukkig ook van korte duur was ;-).
 

Hanneke is een prettige, betrokken en zeer positieve slaapcoach. ’s Ochtends of ’s avonds: zij staat paraat. Wij kunnen Hanneke iedereen aanbevelen!”

- Welterusten! Daan & Carmen

"Na 3 dagen sliep ze klokje rond"

“Al 2 jaar sliep onze dochter erg slecht, en wij dus ook. Wij moesten bij haar blijven iedere avond tot ze eindelijk sliep en in de nacht werd ze regelmatig wakker. De dag begon standaard tussen 4 en half 5 wat ons helemaal opbrak. Gemiddeld sliep onze dochter 9 uur per dag waardoor zij vaak over vermoeid en chagrijnig was. De training van Hanneke heeft ons zo goed geholpen! Samen met haar zijn wij twee weken aan de slag gegaan, na 3 dagen sliep onze dochter opeens al klokje rond! Nu slaapt ze gemiddeld 13 uur per dag, is veel vrolijker en ook op de opvang gaat het een heel stuk beter. Ze is echt weer uitgerust en ook wij kunnen eindelijk weer onze slaap inhalen! De communicatie met Hanneke is echt top! Ze staat altijd voor je klaar en helpt je door iedere stap en fase heen. Echt een aanrader voor iedereen met een kindje die slecht slaapt.”

- Nienke

"Vanaf het eerste moment voelde het vertrouwd"

Hanneke heeft ons fantastisch geholpen. Vanaf het eerste moment voelde het vertrouwd en was ze zeer betrokken. Onze dochter was een onrustige slaper. Ze werd om de twee uur wakker. Na het starten van het traject merkten we al binnen een paar dagen verschil en na een aantal weken had onze dochter het helemaal door. Nu slaapt ze in haar eigen bed en wordt ze uitgerust weer wakker.

Het samenwerken met Hanneke heeft ons zoveel meer rust en plezier gebracht. Dat wensen we elke ouder en baby toe!

- Penelope Wouw-Erkamp

"Wij hebben onze avonden terug en slapen de nacht weer door"

Lang getwijfeld om inderdaad een slaapcoach te benaderen, uiteindelijk de stap genomen en de bevestiging die Hanneke in het 1e mailtje aangaf “dat het goed was dat ik een berichtje gestuurd heb, dat het een lastige beslissing is en de mogelijkheid om van alles te bespreken en daarna een keuze te maken deed ons goed.” Hanneke is open, dat maakt de communicatie makkelijk en zij had al snel een plekje vrij om met ons aan de slag te gaan. Ook het tussendoor mogen/kunnen appen en/of mailen vonden wij fijn. Gelukkig bleek Mees, na het invullen van een intakeformulier,
een niet heel lastig geval te zijn en kregen we op korte termijn een plan van aanpak, welke we ook via videobellen besproken hebben. Eenmaal de perfecte dag gevonden te hebben om te starten, zijn we het gaan inzetten. Onze Mees heeft in korte tijd geleerd om zelf in slaap te kunnen vallen, wij hebben onze avonden terug en slapen de nacht weer door! Mede dankzij Hanneke en ons consequent zijn
🤗

- Jorien van der Kruk