De Vroege Vogel Vierdaagse
€25,-

In 4 dagen tijd leer jij alles wat je moet weten om de vroege ochtenden te tackelen en je kindje langer te laten slapen.

Wordt jouw kindje elke dag voor 6 uur wakker? Dan wil jij meedoen aan deze cursus!

Een ochtend kan buitengewoon vermoeiend zijn als je kindje om 5 uur ’s ochtends wakker wordt terwijl jij echt nog niet klaar bent om de dag te beginnen.
De abrupte onderbreking van je slaap maakt dat je je nog steeds slaperig en uitgeput voelt. Je voelt de vermoeidheid in elke vezel van je lichaam, terwijl je eigenlijk nog wat kostbare uurtjes rust nodig had.

Wanneer je kindje al vroeg actief is, lijkt alles veel moeilijker te gaan. Je ogen voelen zwaar aan en het is een uitdaging om jezelf uit bed te hijsen. Het uitvoeren van de dagelijkse taken, zoals het verschonen van luiers, het bereiden van ontbijt en het klaarmaken van je kindje voor de dag, voelt als een enorme inspanning. Zelfs de meest eenvoudige handelingen lijken een enorme opgave.

Ook emotioneel heeft het impact. Je geduld wordt op de proef gesteld en je merkt dat je sneller geïrriteerd raakt. Het gebrek aan rust en tijd maakt dat je je overweldigd en uitgeput voelt. 

 

Ben je klaar met al je pogingen om je kindje te helpen langer te slapen, die op niets uitdraaien?

Er is een oplossing. Want ook voor jouw kindje is het niet nodig om vóór 6 uur wakker te worden. In de Vroege Vogel Vierdaagse help ik jou om de oorzaak te achterhalen en de oplossing te vinden. 

En weet je? je kindje is ook echt nog niet klaar om de dag te beginnen, ook al lijkt dat misschien wel zo. Alles vóór 6 uur is geen normale tijd om op te staan en de dag te beginnen. Als jouw kindje regelmatig (of altijd) eerder dan 6 uur wakker wordt, dan is daar een reden voor. IETS klopt er dan niet. De vraag is alleen: wat is dat dan? 


Daarvoor heb ik de Vroege Vogel Vierdaagse ontwikkeld.


In deze online cursus ga jij in 4 dagen tijd alles leren wat je nodig hebt om ervoor te zorgen dat de vroege ochtenden bij jullie thuis binnenkort verleden tijd zijn. 

Na het volgen van de cursus weet jij:

Wat ga je leren?

Dag 1: 
Wat is vroeg wakker worden en welke oorzaken zijn er?
Krijg inzicht in welke factoren van invloed kunnen zijn op het vroege wakker worden van jouw kindje.

Dag 2:
Welke oplossingen zijn er? 

Op deze dag gaan we uitgebreid in op de oplossingen voor alle mogelijke oorzaken. Je krijgt concrete handvatten om elke mogelijke oorzaak te tackelen.

Dag 3:
Aan de slag!

Vandaag ga je écht aan de slag. Je krijgt opdrachten en informatiesheets om inzicht te krijgen in waar jouw uitdagingen liggen en hoe je hiermee aan de slag kan. Je gaat werken aan het dagritme, wakkertijden, zelfstandig leren slapen, het verlengen van slaapjes, etc. Je krijgt alles wat je nodig hebt om jouw oorza(a)k(en) voor de vroege ochtenden te achterhalen en te werken aan de oplossing.

Dag 4:
Je eigen handelen
Heb je alles gecheckt en afgevinkt maar blijft je kindje vroeg wakker worden? Kijk dan kritisch naar je eigen handelen, want ook dit kan enorm veel invloed hebben. Ik laat je zien wat voor effect jouw handelen kan hebben op het vroege wakker worden én hoe je dit kan veranderen. 

Praktische informatie

En dan nog het allerbeste nieuws: deze overcomplete cursus kost maar

€25,-

I know it's crazy.. Doe je mee?

Veelgestelde vragen

1. Voor wie is deze cursus geschikt?

Voor ouders met 1 of meerdere kindjes tussen 6 maanden 2,5 jaar die ’s ochtends (te) vroeg wakker worden.

2. Wat kost het en wat krijg je ervoor?

De cursus kost €25,-. Hiervoor krijg jij in 4 dagen tijd een overcomplete cursus met daarin álles wat jij moet weten over vroege ochtenden, hoe het wordt veroorzaakt en wat jij kan doen om ervoor te zorgen dat je kindje langer gaat slapen. De cursus is online, grotendeels in webinarvorm maar je krijgt ook opdrachten waarin jij je eigen situatie schetst en een plan van aanpak maakt om jullie uitdagingen aan te pakken. Na het volgen van deze cursus ontbreekt het jou aan niets meer om ervoor te zorgen dat jullie binnenkort weer kunnen genieten van langere nachten.

3. Mijn kindje is nog net geen 6 maanden. Kan ik toch meedoen?

In principe wel. 6 maanden is geen keiharde ondergrens, maar wel een richtlijn. Dus als je kindje 4 maanden is heeft het geen zin om mee te doen, maar als je kindje voorbij 5 maanden is kan je in de meeste gevallen prima mee doen. Twijfel je? Stuur me gerust een berichtje!

4. Mijn kindje heeft naast vroeg wakker worden meerdere slaapissues: kan ik meedoen?

Ja dat kan. Slaap is een puzzel. Alle puzzelstukjes moeten op hun plek liggen om je kindje beter te leren slapen. We gaan daarom ook kijken naar alle andere onderdelen van slaap: het dagritme, hoe je kindje in slaap valt, etc. Daar krijg je in bepaalde mate ook handvatten voor, maar daar gaan we niet heel uitgebreid op in. Het wordt wel aangestipt zodat je weet waar je eventueel nog meer aan kan werken.

5. Ik ben op vakantie van 3 t/m 6 juli, kan ik meedoen?

Zeker! Van 3 tot en met 6 juli krijg je elke dag om 8 uur een e-mail in je inbox met een deel van de cursus. Je kan deze op je eigen moment en op je eigen plek volgen. Dus je zou het kunnen volgen op vakantie, maar je kan er ook mee beginnen wanneer je weer terug bent van vakantie.

6. We zitten net midden in een regressie, is het handig om nu mee te doen?

Het is moeilijk om hier eenduidig op te antwoorden:

  • Is je kindje nooit een vroege vogel geweest, maar tijdens deze regressie wel? Dan kan de regressie de oorzaak zijn van het vroeg wakker worden en kan het zijn dat dit vanzelf weer voorbij gaat (duurt het langer dan 2 weken? Dan ligt er waarschijnlijk meer aan ten grondslag).
  • Een regressie kan voor onrust zorgen, er gebeurt veel in de ontwikkeling van je kindje. Dit kan een slecht moment zijn om aan de slag te gaan met vroege ochtenden omdat het lastig is om tijdens een regressie vooruitgang te boeken.
  • Het kan ook JUIST helpen. Tijdens een regressie zijn consistentie, duidelijkheid, jouw handelen heel erg belangrijk. Regressies komen aan bod tijdens de cursus, dus wellicht kan je er juist handvatten uithalen die voor jou op dit moment heel erg welkom zijn.

En uiteraard kan je de cursus aanschaffen en op een later moment, als de rust een beetje terug is gekeerd, op je eigen moment de cursus doorlopen.

7. Mijn kindje wordt wakker tussen 6 en half 7, kan ik dan ook meedoen?

In de basis is het zo dat alles vanaf 6 uur een goede tijd is om op te staan. Dit geldt wel alleen als je kindje daadwerkelijk uitgeslapen is en de dag goed doorkomt.

  • Wordt jouw kindje huilend / vermoeid wakker? Dan is hij niet uitgeslapen.
  • Is jouw kindje na een uur na het opstaan alweer moe en hangerig ? Dan is hij niet uitgeslapen.
  • Heeft je kindje gedurende de dag veel dipjes, veel aan het gapen? Dan is hij niet uitgeslapen.

Is dit bij jullie het geval? Dan is de kans groot dat je kindje alsnog te vroeg wakker wordt en kan je meedoen met de cursus.

8. Hoeveel tijd kost de cursus?

Elke dag krijg je een e-mail in je inbox met een deel van de cursus. Elke dag kost het je een halfuurtje tot maximaal een uur.

9. Wat zijn de vereisten, moet ik specifieke voorkennis hebben?

Nee, helemaal niets. Alles wat je moet weten komt uitgebreid aan bod.

10. Wordt de cursus live gegeven?

Nee, het fijne aan de cursus is dat hij van tevoren al is opgenomen, zodat je hem volledig in je eigen tempo kan volgen, wanneer het jou uitkomt.

11. Zijn er garanties dat mijn kind daadwerkelijk langer zal gaan slapen na het volgen van de cursus?

Garanties kan ik niet geven. Ik geef je alle handvatten die je nodig hebt, maar uiteindelijk is het aan jezelf om hiermee aan de slag te gaan. Ik ben er volledig van overtuigd dat het voor alle kinderen kán werken.

12. Hoe lang houd ik toegang tot de cursus?

Je hebt blijvende toegang tot de cursus, dus je kan hem zo vaak doorlopen als je maar wilt.

13. Wat als ik niet tevreden ben?

Ik ben ervan overtuigd dat deze cursus overcompleet is en voor alle kinderen zou kunnen werken. Is dat bij jou niet het geval? Heb je alle stappen gevolgd maar is er geen verbetering opgetreden? Dan krijg je je geld terug.

Wanneer is deze cursus niet voor jou?

Wanneer wil je deze cursus wel volgen?

En ben je toch niet tevreden? Is het niet gelukt om je nachten te verlengen (wat ik me niet kan voorstellen) terwijl je alles hebt gedaan? Dan krijg je gewoon je geld terug.